21 Temmuz 2014 Pazartesi

ELVEDA ÇORBASI (TRAKYA YÖRESİ)







ELVEDA ÇORBASI


MALZEMELER:

1 adet kuru soğan (çok küçük doğranmış)
1 yemek kaşığı domates salçası
Yarım çay bardağı arpa şehriye
Tuz,karabiber,pul biber
Sıvıyağ




ÜZERİNE SOS:

1 yemek kaşığı tereyağ
1 tatlı kaşığı  kuru nane


BİRİNCİ TERBİYE:

 1 yemek kaşığı un
 5 yemek kaşığı yoğurt


İKİNCİ TERBİYE:

 1 yumurta sarısı
Yarım limon suyu


YAPILIŞI:

Tencereye çok küçük doğranmış veya robotta kıyılmış soğan eklenir,pembeleştirilir.Üzerine salçası konup birlikte salçanın kokusu gidene kadar kavrulur.Üzerine yeteri kadar su ilave edilir yaklaşık (4-5 su bardağı)
kaynatılır.Kaynadığı zaman içine şehriye ilave edilir Bir kap içinde ilk terbiye malzemeleri ,,çırpılır.üzerine çorbanın sıcak suyundan ilave edilerek ılıklaştırılır.çorbaya katılır.Bir kase içinde yumurta sarısı ve limon suyu çatalla çırpılır çorbanın üzerine ilave edilir tuzu da atılır biriki taşım daha kaynatılır.
Tereyağında nane yakılır ister ayrı ayrı tüm tabaklara servis esnasında dökülür.İster tümü tencereye dökülüp karıştırılır...


AFİYET OLSUN...




 


2 yorum:

  1. ısmı guzelmıs kendıde oyledır ellerıne sağlık

    YanıtlaSil
  2. Değişik bir çorba olmuş ama neden veda çorbası

    YanıtlaSil

Bana ayırdığınız zaman icin teşekkür ederim.
Sevgili ziyaretçi şayet google hesabınız yoksa yorumlama biçimi isimli kutucuktaki anonim ayarını seçerek sizde yorum bırakabilirsiniz sevgilerimle.

Bunlarda İlginizi Çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...