3 Haziran 2014 Salı

ÇİLEKLİ HAFİF PASTA




HAYIRLI GÜNLER BLOGCANLAR VE TAKİPÇİLERİM .BUGÜN SİZLERE PLANET MUTFAK TA İZLEDİĞİM KEK PERİSİ PASTA ŞEFİ BAŞAK ERGEN'İN YAPTIĞI BİR PASTAYI PAYLAŞIYORUM.BU NEFİS TARİF İÇİN KENDİSİNE TEŞEKKÜR EDİYORUM..BEN FARKLI OLARAK YARIM TERTİP VE ORTA BOY 1 YUMURTAYLA  YAPTIM TEK KALIPTA PİŞİRDİM ÜZERİNİ SADECE ŞANTİ VE ÇİLEKLE SÜSLEDİM AMA TARİFİNİ ORADAN ALDIĞIM GİBİ PAYLAŞIYORUM.ÇOK LEZZETLİ VE YUMUŞACIK ADI GİBİ HAFİF BİR PASTA OLDU...
TARİFİMİZ ŞÖYLE

ÇİLEKLİ HAFİF PASTA


MALZEMELER:

1 adet büyük yumurta
1,5 su bardağı esmer şeker
1 su bardağı sıvıyağ
3/4 su bardağı yoğurt
1 kase çilek
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya
2 su bardağı elenmiş un

YAPILIŞI:

Öncelikle yumurta şeker ve sıvıyağ birlikte çırpılır.Çilekler küp küp doğranır yoğurtla karıştırılır.Yumurtalı karışımın üzerine ilave edilerek birlikte karıştırılır.Birlikte elenmiş tüm kuru malzemeler de katılıp çırpma teliyle karıştırılır.Yağlanmış (en küçük boy) iki kalıba paylaştırılır Önceden ısıtılmış 175 derece fırında pişirilir .
Soğuyunca kalıplardan çıkartılıp,bir tanesinin üzerine dilediğiniz tip krema veya krem şanti sürülür .Üzerine ikinci kek yerleştirilir krem şanti ve çileklerle arzu edilen şekilde süslenir.

AFİYET OLSUN...

4 yorum:

Bana ayırdığınız zaman icin teşekkür ederim.
Sevgili ziyaretçi şayet google hesabınız yoksa yorumlama biçimi isimli kutucuktaki anonim ayarını seçerek sizde yorum bırakabilirsiniz sevgilerimle.

Bunlarda İlginizi Çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...