22 Haziran 2014 Pazar

ÇİKOLATALI VE ÇİLEKLİ PASTA







ÇİKOLATALI ve ÇİLEKLİ PASTA


MALZEMELER:

3 yumurta
1 paket çikolata sosu (toz)
1 su bardağı şeker
1 su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı elenmiş un



KREMASI

1 paket  çikolatalı puding
40 gr bitter çikolata
1 yemek kaşığı tepeleme un

3 su bardağı süt


 

ÜZERİ İÇİN:

1 paket sade kremşanti
1 su bardağı süt
Çilek


ISLATMAK İÇİN:

1 Bardak şekerli süt veya su
(ben kullanmadım kekim çok yumuşaktı)


YAPILIŞI

Öncelikle bir kabın içinde yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpalım. Üzerine sıvı yağımızı ve çikolata sosumuzu ilave edelim çırpalım.ardından sütüde ilave edip çırpmaya devam edelim,un ve kabartma tozunuda katıp,karıştıralım. Yağlı kağıt serdiğimiz ve sıvıyağla hafifçe yağladığımız fırın tepsimize harcımızı yayalım önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10 dk kadar pişirelim.

Kekimiz pişerken krema malzemelerini çikolata hariç tencereye alıp,sürekli karıştırarak pişirelim.Ocaktan almadan çikolatamızıda içerisine ilave edip, eriyinceye kadar karıştıralım ve soğutalım.Soğurken kabuk tutmaması için ara ara  karıştıralım. Ayrı bir kapta 1 paket şanti ve 1 su bardağı soğuk sütümüzü karıştırıp köpürene kadar çırpalım. Tepsideki kekimizi  kenarlarını düzelterek 3 eşit parçaya bölüp keselim  İlk parçayı  pastayı hazırlayacağımız tepsi veya büyükçe bir tabağa alalım üzerine yeteri kadar krema koyalım üzerini düzeltip,damla çikolata serpelim
(Ben kek aralarına sadece çikolata serptim siz isterseniz kesilmiş çileklerde koyabilirsiniz ) ikinci katıda üzerine yerleştirelim ve kremamızdan sürelim.Üçüncü katıda aynı şekilde hazırladıktan sonra kalan pudingimizle pastamızı kaplayalım.Üzerini şantimizle sıvayalım.Kenarlarından kalan kek parçalarını robotta çekelim bir avuç kadar damla çikolatayla karıştırıp,kenarlarına elimizle yapıştıralım.Çileklerle arzumuza göre süsleyelim. ..Buzdolabında en az 4 saat bekletip servis edebilirsiniz.


AFİYET OLSUN...

6 yorum:

  1. çok şık ve güzel bir pasta olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. mmmmm nefisssssssss olmusss :)

    YanıtlaSil
  3. of of ablam neler yapmış.Bu aralar çok yoğum bloklara bakamıyorum bile.Türkiyeye dönmeme son 6 günüm çok şükür.Fırsatını bulmuşken hemen yazayım dedim.Ellerine sağlık ablacım...

    YanıtlaSil
  4. Elinize sağlık çok şık bir pasta ilk fırsatta yapacağım Fadime

    YanıtlaSil
  5. Görüntüsü lezzetini anlamaya yetiyor.
    Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  6. Çilek ve çikolata, asla hayır diyemeyeceğim ikili:) Hele ikisi de bir yerdeyse yemede yanında yat..Ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil

Bana ayırdığınız zaman icin teşekkür ederim.
Sevgili ziyaretçi şayet google hesabınız yoksa yorumlama biçimi isimli kutucuktaki anonim ayarını seçerek sizde yorum bırakabilirsiniz sevgilerimle.

Bunlarda İlginizi Çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...