28 Haziran 2014 Cumartesi

ÇERKEZ ÇORBASI




Selamün aleyküm blogcanlar ve tüm takipçilerim.Ramazan ayına çok şükür bu yıl da eriştik.Hepimize mübarek olsun..
Ramazanda olmazsa olmazlarımızdandır çorbalar sizlere nefis bir bir çorba tarifi paylaşacağım  çok lezetli ve besleyici bir çorba deneyin pişman olmayacaksınız...Sevgilerimle

ÇERKEZ ÇORBASI

MALZEMELER

1 büyük çay bardağı aşurelik buğday (kuru halde)
1 su bardağı haşlanmış mısır
1 su bardağı yoğurt
1 yumurta
250 gr tavuk eti (kuşbaşı )
2 tepeleme yemek kaşığı un
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 tepeleme tatlı kaşığı kuru nane
Tuz
Su

YAPILIŞI:

Akşamdan buğday yeterli su ile ıslatılır
Islatılmış buğday ve tavuk tencereye konur yeteri kadar su ile haşlanır, içine mısır ilave edilir.
Bir kapta yoğurt,un,yumurta blendır yardımıyla çırpılır.,Üzerine çorbanın suyundan su konarak ılıştırılır, çorbaya ilave edilir.
Çorba sürekli karıştırılır .Kaynamaya başlayınca tuzu atılır.
Sıvıyağ ve,nane beraber kızdırılır çorbaya ilave edilir,karıştırılır.servis edilir.

AFİYET OLSUN..

3 yorum:

  1. Çok güzel bir tarif. Ellerine sağlık. Çerkez çorbası olduğunu bilmiyordum yalnız. Afiyet şifa olsun. Hayırlı Ramazanlara.

    YanıtlaSil
  2. Ve aleyküm selam
    Gerçekten çok nefis bir çorba bayılırım böyle çorbalara ellerine sağlık hayırlı ramazanlar

    YanıtlaSil
  3. Nefis bir corba olmus Semacım,hayırlî Ramazanlar..

    YanıtlaSil

Bana ayırdığınız zaman icin teşekkür ederim Allah c.c. Razı olsun.
Sevgili ziyaretçi şayet google hesabınız yoksa yorumlama biçimi isimli kutucuktaki anonim ayarını seçerek sizde yorum bırakabilirsiniz sevgilerimle.

Bunlarda İlginizi Çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...