13 Mayıs 2014 Salı

UNLU ÇITIR YUFKA BÖREĞİ


HAYIRLI GÜNLER VE AKŞAMLAR TÜM TAKİPÇİLERİM ÇITIR ÇITIR BİR BÖREK TARİFİYLE GELDİM TARİF ŞEFİKA HANIMA AİT SİZLEREDE BU NEFİS  BÖREĞİ YAPMANIZI ÖNERİRİM TARİFİN ORJİNALİ BURADAN ŞEFİKA HANIMA BU GÜZEL TARİFİ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM.SEVGİLERİMLE

UNLU ÇITIR YUFKA BÖREĞİ


MALZEMELER:

3 adet yufka
1 su bardağı sıvı yağ

  1 yemek kaşığı sirke
  2 yemek kaşığı un
 2 yemek kaşığı nişasta


ÜZERİNE:

Yumurta sarısı ve çörekotu


İÇ HARCI:

Beyaz peynir ve kaşar rendesi 


YAPILIŞI:

Bir kabın içine nişasta,un,sıvıyağ ve sirke katılıp karıştırılır.
 Yufkanın bir tanesi tezgaha serilir,yağlı karışımdan  yarısına fırça yardımıyla sürülür. Yufkamızın yağlamadığınız yeri yağlı tarafın üstüne kapatılır,Üzerine yağlı  karışımdan sürülür.4 veya 6 eşit parçaya kesilir .Her bir parçanın geniş kısmına peynir konulur,yanlardan içe doğru katlayıp,sıkmadan sarılır.Kalan 2 yufka da aynı şekilde hazırlanır. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye sıralanır.Üzerlerine yumurta sarısı sürülüp,çörekotu serpilir Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarıncaya kadar pişirilir.


AFİYET OLSUN...

3 yorum:

  1. Ben sadece unla yapıyordum,nişastada iyi fikir ellerinize sağlık çok güzel oluyor bu börek..

    YanıtlaSil
  2. Ellerine sağlık geçende ben de yapmıştım çok lezzetli oluyor sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. çok güzel görünüyorlar
    ellerinize sağlık

    YanıtlaSil

Bana ayırdığınız zaman icin teşekkür ederim.
Sevgili ziyaretçi şayet google hesabınız yoksa yorumlama biçimi isimli kutucuktaki anonim ayarını seçerek sizde yorum bırakabilirsiniz sevgilerimle.

Bunlarda İlginizi Çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...