27 Mayıs 2014 Salı

PEYNİRLİ TEPSİ BÖREĞİ




HAYIRLI GÜNLER BLOGCANLAR VE TÜM TAKİPÇİLERİM.KÜÇÜK OĞLUMUN KERMESİ İÇİN YAPTIĞIM BÖREĞİ SİZLERLE PAYLAŞACAĞIM.TARİF  HEMEN HEMEN HEPİMİZİN
YAPTIĞI GİBİ BİR KAÇ DEĞİŞİKLE DOĞAÇLAMA  OLUŞTU .OĞLUM OKULDAN GELDİĞİNDE SÖYLEDİĞİ İLK CÜMLE ANNE BİZİM BÖREK KAPIŞ KAPIŞ GİTTİ .BİZİM SINIFTAN BAŞKA SINIFLARA KALMADI OLDU.VE AİLE İSTEĞİ ÜZERİNE TEKRAR EV HALKI İÇİNDE YAPILDI.SİZLEREDE TAVSİYE EDERİM YUMUŞACIK LEZZETLİ BİR BÖREKSE İSTEDİĞİNİZ BU BÖREK TAM SİZE GÖRE SEVGİLERİMLE....

TARİFİMİZE İSE ŞÖYLE

PEYNİRLİ TEPSİ BÖREĞİ


MALZEMELER:

6 adet yufka el açması (1 kg)


SOSU İÇİN:

1 su bardağı yoğurt (sulu)
Yarım su bardağı su
1 su bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta
1 çay kaşığı silme tuz
Hepsi birlikte çırpma teliyle çırpılır.


İÇİNE:

Beyaz peynir


ÜZERİNE:

1 yumurta
2-3 yemek kaşığı süt


YAPILIŞI:

 Öncelikle büyük boy fırın tepsimizi sıvıyağla yağlayalım.Üzerine birinci yufkamızı buruşturarak yayalım.Sosumuzdan gezdirelim ikinci yufkayı da serelim ve tekrar sosumuzdan sürelim.Üçüncü yufkayıda serip soumuzdan sürüp ufalanmış peynirimizden serpiştirelim.geriye kalan yufkalarıda aynı şekilde tepsiye yerleşrirelim.En üste de kalan sosumuzun tamamını döküp sürelim ve bıçakla istediğimiz büyüklükte kare dilimlere keselim.Bu şekilde üzerini kapatıp,4-5 saat bekletelim.Fırına sürmeden önce bir yumurta ve sütü birlikte çırpalım böreğimizin üzerine bir fırça yardımıyla sürelim.Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirelim.Fırından çıkarır çıkarmaz üzerini başka bir tepsiyle kapatıp ılıyıncaya kadar bu şekilde bekletelim.


AFİYET OLSUN...

5 yorum:

  1. Sema'cım o kadar güzel yapmışsın ki..Beğenmemek elde değil..süper olmuş.. hem kolay,hem leziz.. AYNUR YILDIZ KARATAŞ..

    YanıtlaSil
  2. değerli sema ellerinize sağlık peynirli tepsi böreğiniz su böreği görünümlü anlatım ve pişirme tarzınızla servise hazır şekliyle efsaneler yaratmışsınız sayfanız mükemmelin mükemmeli başarılarınız daim olsun sevgi ve selamlarımı gönderiyorum hoşça kalın neriman satar eftekin .

    YanıtlaSil
  3. Ellerine saglik semacim harika görünüyor.Yaradanima emanetsin.Muhabbetle.

    YanıtlaSil
  4. Ellerine sağlık ablamın.Benim de favori böreğimdir tepsi böreği.Ben de duruma göre sütüm azsa yoğurt yoğurdum azsa süt kullanırım.Kısacası hem pratik hem de çok lezzetli bir börektir.
    sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  5. Tepsi boregi hepimizin vazgecilmezlerindendir :) Ellerinize Saglik... Sevgiler

    YanıtlaSil

Bana ayırdığınız zaman icin teşekkür ederim.
Sevgili ziyaretçi şayet google hesabınız yoksa yorumlama biçimi isimli kutucuktaki anonim ayarını seçerek sizde yorum bırakabilirsiniz sevgilerimle.

Bunlarda İlginizi Çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...