6 Mayıs 2014 Salı

FALAFEL-TA'MİYYE (NOHUT KÖFTESİ)


                                                       FALAFELİN YAPIM AŞAMALARI



Hayırlı günler blogcanlar ve tüm takipçilerim.Bugün sizler için arap mutfağına ait benim de ilk defa yediğim ve yaptığım bir  köfte tarifi paylaşacağım.Tarifi  yapmaya karar verince bir çok siteye baktım Kiminde nohut haşlanıyor kiminde yarısı haşlanmış yarısı haşlanmamış çiğ olarak kulanılıyordu.Açıkcası kafam karıştı Sonrasında aklıma uzun süre Libya'da yaşamış ve arap yemeklerinin bir çoğunu bilen Ailecek tanıdığımız akrabadan önde Canan'cığım geldi  Kendisine sordum açıklayıcı olarak anlattı hatta bu köfteyi yaparken kullanılan alete varıncaya kadar yapım aşamalarını anlatan bir çok foto gösterdi netten...gösterdi diyorum çünkü kendisi Antalya'da oturuyor.Özeliklede interneteki tariflerde yumurta olmadığını sordum ve kendisinin araplardan böyle öğrendiğini ve diğer adının da ta'miyye olduğunu söyledi.Canan'cım  çook teşekkür ederim canım   <3
Tarifimiz şöyle...

FALAFEL-TA'MİYYE (NOHUT KÖFTESİ)


 MALZEMELER:

1 su bardağı kuru halde nohut
1 adet kuru soğan
2-3 diş sarımsak
Yarım demet maydanoz
1yumurta
Tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tatlı toz kırmızı biber
1 tatlı kaşığı kimyon
1 çay kaşığı toz kişniş
1/2  paket kabartma tozu
Aldığı kadar un ( 5-6 yemek kaşığı kadar)


YAPILIŞI:

Akşamdan nohutumuzu tuzlu ılık su ile şişiriyoruz.
Nohutlar iki katına çıkınca ertesi gün elimizle ovuşturuyoruz,çıkan kabuklarını temizliyoruz.Robotumuza koyup iyice çekiyoruz.
Soğan,sarımsak ve maydanozu da robotta çekiyoruz.Nohuta karıştırıp,birlikte tekrar çekiyoruz.Baharatlarını,yumurtasını ve kontrollü yavaş yavaş unuda ilave edip,bildiğimiz köfte harcı kıvamında yoğuruyoruz.küçük ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp,yuvarlıyoruz.ve üzerlerine elimizle bastırıp,yassıltıyoruz.Tüm köfteyi bu şekilde hazırladıktan sonra kızgın yağda kızartıyoruz..


                                                    AFİYET OLSUN..




6 yorum:

  1. harika görünüyor elinize sağlık içli köfteye benzemiş

    YanıtlaSil
  2. çok değişik bir şey yapmak için dikkatli okudum eline sağlık canım

    YanıtlaSil
  3. Merhabalar geçen gün bende yapmıştım,benimde çok yakın Arap bir arkadaşım var,tarifini o verdi..Onlar içine yarı yarıya kuru bakla ve kuru nohut koyuyorlarmış..İçindede yumurta var.Ben sadece içine biraz daha yumuşaklık versindiye 1 çay bardağı haşlanmış nohut ekledim..Birde öyle denemeni tavsiye ederim.ellerine sağlık sevgiler..

    YanıtlaSil
  4. hımm ben de duydum ama hiç yapmadım ve de yemedim.Denemekte fayda var tabii.Ellerine sağlık ablacım.Nefis görünüyor.

    YanıtlaSil
  5. felafel yapmaya kaç defa niyet ettim. her defasında kısmet olmadı. çok özendim size..:) ellerinize sağlık. AFİYETLE YARASIN İNŞALLAH.

    YanıtlaSil
  6. Semacığım felafeli Antep Seyahatimde yedim muhteşem bir lezzet.:) Senin tarifinle de deneyeceğim:)) Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil

Bana ayırdığınız zaman icin teşekkür ederim.
Sevgili ziyaretçi şayet google hesabınız yoksa yorumlama biçimi isimli kutucuktaki anonim ayarını seçerek sizde yorum bırakabilirsiniz sevgilerimle.

Bunlarda İlginizi Çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...