30 Mart 2014 Pazar

ELMALI GÜL KURABİYE

ELMALI GÜL KURABİYE

MALZEMELER:

125 gr. tereyağı(oda sıcaklığında)
1 yumurta
1,5 çay bardağı şeker
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
1 su bardağı nişasta
Yarım paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un

İÇ HARCI:

3-4 adet elma
5 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
1 çay bardağı ceviz

YAPILIŞI:

Öncelikle Elmaları rendeleyip,şekeri ilave ederek suyunu çekene kadar pişirilir.Cevizini de ekleyip soğumaya bırakılır.
Tüm hamur malzemeleriyle kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurulur.
Hamur merdane ile çok ince olmayacak şekilde açılır.. Açmış olduğumuz hamurdan, su bardağı ile yuvarlaklar kesilir.Ortasında elmalı karışıma yer kalacak şekilde yer bırakarak karşılıklı 4 yerinden kesilir.Orta kısma elmalı harçtan konulup,karşlıklı kesilen yerler ortaya doğru gül şeklinde kapatılır..
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pembeleşene kadar pişirilir,Ilıdıktan sonra pudra şekeri serpilir .

AFİYET OLSUN..

1 yorum:

Bana ayırdığınız zaman icin teşekkür ederim.
Sevgili ziyaretçi şayet google hesabınız yoksa yorumlama biçimi isimli kutucuktaki anonim ayarını seçerek sizde yorum bırakabilirsiniz sevgilerimle.

Bunlarda İlginizi Çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...