27 Şubat 2014 Perşembe

MISIR UNLU ŞAM TATLISI

MISIR UNLU ŞAM TATLISI

MALZEMELER:

Yarım su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
Yarım su bardağı mısır unu
2 su bardağı irmik
1 çay kaşığı karbonat

ŞERBETİ:

2,5 su bardağı şeker
2,5 su bardağı su
Çeyrek limon suyu

YAPILIŞI:

Şerbeti için su ve şeker, kaynatılır. Kaynadıktan sonra içine limon suyu eklenip 4-5 dk daha kaynatılıp ocağın altı kapatılır.
Öncelikle karıştırma kabının içinde şeker, yoğurt ve sıvıyağ bir kaç dakika çırpılır. Geri kaln tüm malzemelerde ilave edilerek elimizle karıştırılır. Yağlanmış kare cam tepsye harç dökülür. Elimizle düzleştirilir.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirilir.
Tatlı fırından çıktıktan sonra ilk sıcaklığının çıkması için beklenir. Keskin bir bıçakla dilimlere ayrılır.Üzerine ılınmış şerbet gezdirilir.Soğuduktan sonra servis edilir...

AFİYET OLSUN...

10 yorum:

  1. Eline sağlık eminim çok lezzetli bir tatlı olmuş sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim evet mısırunu ok güzel bir tat kattı sevgiler..

      Sil
  2. Ellerine sağlık Semacım En sevdiğim tatlı şam tatlısı mısır unlusu eminim nefis olmuştur rengine bittim afiyet şeker olsun... sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Banucum sevgiler..:)

      Sil
  3. mısır unlu değişik olmuştur canım.çok güzel görünüyor.sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet canım değişik çok hoş bir lezzeti vardı sevgiler..

      Sil
  4. ellerine sağlık çok güzel görünüyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Ayşecim :)

      Sil
  5. mısır unlusuda oluyormus demekı elıne sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim çokta güzel di Selmacım tavsiye ederim

      Sil

Bana ayırdığınız zaman icin teşekkür ederim Allah c.c. Razı olsun.
Sevgili ziyaretçi şayet google hesabınız yoksa yorumlama biçimi isimli kutucuktaki anonim ayarını seçerek sizde yorum bırakabilirsiniz sevgilerimle.

Bunlarda İlginizi Çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...