18 Şubat 2014 Salı

ISPANAKLI MANTARLI TEPSİ KÖFTESİ

TARİF OKTAY USTADAN DAVET SOFRALARINA ÇOK YAKIŞAN VE MİSAFİRLERİMİN VE BİZİM SEVEREK YEDİĞİMİZ BİR YEMEK DENEMEDİYSENİZ TAVSİYE EDERİM .KALMADIĞI İÇİN KESİLMİŞ HALİNİN FOTOĞRAFINI  MAALESEF ÇEKEMEDİM. SEVGİLERİMLE...

ISPANAKLI  MANTARLI TEPSİ KÖFTESİ

MALZEMELER:

KÖFTESİ İÇİN:

400 gram dana kıyma
1 ader soğan rendesi
1 küçük kase galeta veya ekmek içi
1 çay bardağı süt
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 yumurta
Tuz
Karabiber
Nane

ÜZERİNE:

3 adet kuru soğan
2 adet kırmızı biber
300 gram ıspanak
200 gram mantar
1.5 yemek kaşığı un
2 su bardağı süt
1 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
Tuz
Karabiber
Üzerine kaşar rendesi

YAPILIŞI:

Köfte malzemeleri bir kapta iyice yoğurulur ve yağlanmış tepsiye yayılır.
200 derece fırında pişirilir.
Tencereye tereyağı konur ve eritilir.
Soğanlar yarım ay şeklinde biberler ince uzun doğranır ve kavrulur.
Mantarlar ince ince doğranır eklenir 15 dk kadar pişirlir.[az su ilave edilebilir].
Ispanaklar yıkanır ve doğranır tencereye eklenir 2-3 dk yeşilliğini kaybetmeden kavrulur.
Un eklenir karıştırılır, süt , tuz ve karabiber eklenir karıştırılır.
Kaynadığı zaman ocaktan alınır ve köftenin üzerine dökülür.
Üzerine kaşar rendesi eklenip fırında üzeri kızartılır.

AFİYET OLSUN...

5 yorum:

  1. mantar yemesemde görüntü harika canım.elerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Isapanak ve mantar her ikisine de bayiliyorum.. Bu tarifle de cok yakismislar :) ellerinize saglik

    YanıtlaSil
  3. ufff çok lezzetli ve besleyici görünüyor, elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  4. Semacımmm nefisss görünüyor ellerine sağlık ustaların ustası....

    YanıtlaSil
  5. Mmmmm görüntü harika.Bir catal atasim var suan inan.Ellerine saglik canim.Muhabbetle kardesim..

    YanıtlaSil

Bana ayırdığınız zaman icin teşekkür ederim.
Sevgili ziyaretçi şayet google hesabınız yoksa yorumlama biçimi isimli kutucuktaki anonim ayarını seçerek sizde yorum bırakabilirsiniz sevgilerimle.

Bunlarda İlginizi Çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...