17 Aralık 2013 Salı

KÜÇÜK PASTANE SİMİDİ


HAYIRLI GÜNLER ARKADAŞLAR.DAHA ÖNCEKİ POSTTA BELİRTTİĞİM MUSTAFA USTANIN DİĞER TARİFLERİNDEN BİRİDE BU SİMİT TARİFİDİR  ÇOK LEZZETLİ OLUYOR ALTTAKİ RESİMDE DAHA ÖNCE YAPTIĞIM VE RESİMLEDİĞİM SİMİTLER İSTER ÖYLE  İSTER DÜZ OLARAK YAPABİLİRSİNİZ  SEVGİLERİMLE
 TARİFİMİZ ŞÖYLE

 KÜÇÜK PASTANE SİMİDİ

Malzemeler:

3 çorba yaşığı yumuşak margarin
1.5 çorba kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
2 yumurta
1 paket yaş maya
2 çay bardağı kadar ılık su
Aldığı kadar un

Üzeri İçin:

1 tam yumurta
1 su bardağı su
Bolca susam

Yapılışı:

Tüm malzemelerle,
kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapılır.
15 dk dinlendirilir.1 yumurta 1 bardak suyla iyice çırpılır bir sos elde edilir.

Hamurdan 14 adet beze yapılır. Bezeleri uzunlamasına yuvarlayıp, rulo şekli verin.
Rulonun iki ucunu tutup birbirine dolayın ve birleştirip, simit şekli verin,yada benim bu sefer yaptığım gibi uzatıp rulo yapıp dolamadan  birleştirin
Tepsinizi yağlayın yada yağlı kağıt serin.
Hazırladığınız simitleri önce sosa, sonrada susama batırıp; tepsiye dizin.
Tepside 1 saat daha mayalandırın.
Kabaran simitlerinizi 200 derecede üzerleri kızarana kadar pişirin.

Afiyet Olsun..

5 yorum:

Bana ayırdığınız zaman icin teşekkür ederim.
Sevgili ziyaretçi şayet google hesabınız yoksa yorumlama biçimi isimli kutucuktaki anonim ayarını seçerek sizde yorum bırakabilirsiniz sevgilerimle.

Bunlarda İlginizi Çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...