26 Aralık 2013 Perşembe

KALBURABASTI



KALBURABASTI

MALZEMELER:

1 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı irmik 
1 çay kaşığı karbonat
1 çay bardağı irice dövülmüş ceviz içi
Aldığı kadar un

ŞERBETİ:

2,5 su bardağı şeker
3 su bardağı su
1 kaç damla limon suyu

YAPILIŞI:

Öncelikle şerbet için şeker ve su birlikte kaynatılır.Kaynadıktan sonrada 5-6 dk daha kaynatılır. Limonu ilave edilerek 1-2 dk daha kaynatılır.ve ocak kapatılır.
Tüm hamur malzemeleriyle kulak memesi kıvamında bir hamur yoğrulur Ceviz büyüklüğünde parçalar alınır rendenin iri tarfında açılıpı yanlardan ortada kapatılır .Klasik kalburabastı şekli verilir Yağlanmış tepsiye dizilir.Önceden ısıtılmış 180 dr fırında kızarıncaya kadar pişirilir .İlk sıcaklığı çıkınca üzerlerine ılık şerbet gezdirilir Şerbetini çekince servis edilir.

AFİYET OLSUN....


9 yorum:

  1. Merhabalar,
    Ellerine emeğine sağlık canım. Nefissss görünüyor. Sevgilerimi bıraktımmmm…..:))

    YanıtlaSil
  2. Tek kelimeyle nefis bir tatli. Elinize saglik. Harika olmus. Sevgilerimle :)

    YanıtlaSil
  3. en sevdiğim tatlılardan ellerine sağlık canım.sevgilerimle :)

    YanıtlaSil
  4. Sevdiğim ama yapmaya cesaret edemediğim tatlılardan biri:) çok güzel görünüyor, ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  5. Teşekkür ederim canım sevgiler..:))

    YanıtlaSil

Bana ayırdığınız zaman icin teşekkür ederim.
Sevgili ziyaretçi şayet google hesabınız yoksa yorumlama biçimi isimli kutucuktaki anonim ayarını seçerek sizde yorum bırakabilirsiniz sevgilerimle.

Bunlarda İlginizi Çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...