14 Aralık 2013 Cumartesi

GARNİTÜRLÜ TERBİYELİ KEREVİZ

GARNİTÜRLÜ TERBİYELİ KEREVİZ

Malzemeler:

3 orta boy kereviz
3 orta boy patates
2 orta boy havuç
1 çay bardağı bezelye
1 adet kuru soğan
3 diş sarımsak
Yeteri kadar tavuk suyu veya su
1 küçük su bardağı süt
1 yemek kaşığı un
Tuz
Karabiber
Sıvı yağ

Terbiyesi İçin:

4 yemek kaşığı yoğurt
1 yumurta sarısı

Yapılışı:

Kerevizler, patatesler havuçlar küp küp doğranır.
Bir tencereye sıvı yağ konur ve yemeklik doğranmış soğan sarımsak ve havuç atılır.3-4 dakika kavrulur.
Un ilave edilerek  biraz daha kavrulur ve süt eklenir karıştırılır.
Kereviz, bezelye , patatesler ve tavuk suyu eklenir.
Sebzeler pişince,bir kapta yumurta ve yoğurt iyice karıştırılır yemeğin suyundan ılıştırılarak içine ilave edilir,kaynatılır.
Tuzu ve karabiberi eklenip bir taşım kaynatılıp ocaktan alınıp servis edilir.

Afiyet Olsun...

10 yorum:

  1. biz kerevizin salatasını çok severiz ama galiba bu da sevebileceğimiz bir tarif. ellerinize sağlık. sevgiler. bende beklerim sizi.

    YanıtlaSil
  2. Kerevize bayilirim. Nefis olmus. Elinize saglik :)

    YanıtlaSil
  3. elıne sağlık kıs sebzelerınden faydalanmak lazım

    YanıtlaSil
  4. çok güzel bir yemek olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. mm ellerine sağlık.Güzel görünüyor.

    YanıtlaSil
  6. Ellerinize sağlık sema hanım,Böyle renkli tariflere bayılıyorum sevgiler :))

    YanıtlaSil

Bana ayırdığınız zaman icin teşekkür ederim.
Sevgili ziyaretçi şayet google hesabınız yoksa yorumlama biçimi isimli kutucuktaki anonim ayarını seçerek sizde yorum bırakabilirsiniz sevgilerimle.

Bunlarda İlginizi Çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...