28 Kasım 2013 Perşembe

KAZANDİBİ

KAZANDİBİ



Malzemeler:


  Yarım litre süt,
  200 ml krema,(1 küçük paket)
  35 gr pirinç unu,( 1 Kahve fincanı)
  3 tatlı kaşığı nişasta,
  1çay bardağı şeker,
  1 parça damla sakızı.(arzuya göre)

  2 yemek kaşığı pudra şekeri,
  1 tatlı kaşığı margarin



Yapılışı:


Sütü ve kremayı bir tencereye alıp iyice çırpın,
Pirinç unu, nişasta, şeker ve ezilmiş damla sakızını ekleyip pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın,
Karışımı ocağa alıp orta ateşte koyulaşana kadar karıştırarak pişirin,
Tepsinizin altını margarin ile yağlayın,
Üzerine pudra şekerini serpin,
Muhallebiyi tepsiye dökün,
Harlı ateşte altı tamamen kızarana kadar tepsiyi sürekli döndürerek kontrollü olarak pişirin,
Ateşten aldığınız tepsiyi soğk su doldurduğunuz daha büyük bir tepsinin içine oturtun,
Tamamen soğuduktan sonra dolaba kaldırıp 2 saat daha dinlendirin,
keserek servis edin


NOT : ARKADAŞLAR YUVARLAK BORCAMDA VE İKİ TERTİP YAPIN BENİMKİ İNCE OLDU BİR DAHAKİ SEFERE BENDE 2 TERTİP YAPACAĞIM ŞAHANE OLMUŞ TAVSİYE EDERİM..:)


Afiyet olsun…


9 yorum:

  1. Semacım ne çok severim,yanınada dondurma..Nefis olur..ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  2. en sevdiğim tatlılardan ,eline sağlık.

    YanıtlaSil
  3. Hımm Semacım bu harika içinde krema var farklı şimdik yemek isterdim :)) ellerine sağlık afiyet şeker olsun sevgilerimle....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Banucum İmkan olsaydı ikram edebilseydim :(

      Sil
  4. Nefis görünüyor, evde yapmak beceri istiyor gerçekten.. Ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  5. ooo bu ne güzelliktir böyle.Ellerine sağlık canım.çook severim.

    YanıtlaSil

Bana ayırdığınız zaman icin teşekkür ederim.
Sevgili ziyaretçi şayet google hesabınız yoksa yorumlama biçimi isimli kutucuktaki anonim ayarını seçerek sizde yorum bırakabilirsiniz sevgilerimle.

Bunlarda İlginizi Çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...