4 Ekim 2013 Cuma

SÜTLÜ ÇAPRAZ DOLAMA ÇÖREK


SÜTLÜ ÇAPRAZ DOLAMA ÇÖREK


MALZEMELER

  Yarım litre ılık süt
  1 türk kahvesi  fincanı toz şeker
  1 türk kahvesi fincanı sıvı yağ
  1 tepeleme tatlı kaşığı tuz
  3 yemek kaşığı toz maya
  1 yumarta sarısı üstüne beyazı içine
  Aldığı kadar un

YAPILIŞI

Önce bir kaba süt ve maya konur maya eritilir.Ardından tüm malzemeler eklenip,yumuşak kıvamda bir hamur yoğrulur.30 dk hamur mayalanır Hamurdan portakal büyüklüğünde bezeler yapılır merdaneyle açılır.Bıçakla 2 şer santim şeritler kesilir. Kaydırarak rulolar yapılr Tepsiye dizilir.Yumurta sarısı  sürülür,susam serpilir..15-20 dk kadar tepside de mayalandıktan sonra Önceden ısıtılmış
180-200 derece fırında pişirilir.

Afiyet olsun...

11 yorum:

  1. ayy nasıl güzel görünüyor.ellerine sağlık canım.sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  2. guzl bır tarıfmıs ellerıne sağlık

    YanıtlaSil
  3. ellerine sağlık semacım. etkinliğime verdiğin tüm tariflerini yayınladım teşekkürler can sevgileirmle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben teşekkür ederim canım böyle güzel bir etkinliğe davet ettiğin ve benim tariflerimide paylaştığın için sevgilerimle.

      Sil
  4. aaa şekli çok hoş olmuş eline sağlık sema hanım

    YanıtlaSil
  5. Çok şık ve lezzetli görünüyorlar,ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  6. Zor gibi duruyor ama anlatımla kolaymış canım eline sağlık canım

    YanıtlaSil
  7. ŞEKLİDE KENDİDE HARİKA GÖRÜNÜYOR CANIM.ELLERİNE SAĞLIK.SEVGİLER.

    YanıtlaSil
  8. hımm mayalı tarfilerniz cok güzel görünüyorlar defterime yeni tarifler ekleyecegim sayenizde

    YanıtlaSil

Bana ayırdığınız zaman icin teşekkür ederim.
Sevgili ziyaretçi şayet google hesabınız yoksa yorumlama biçimi isimli kutucuktaki anonim ayarını seçerek sizde yorum bırakabilirsiniz sevgilerimle.

Bunlarda İlginizi Çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...