6 Ekim 2013 Pazar

POFUDUK AÇMA


POFUDUK AÇMA

MALZEMELER:

  2,5 su bardağı ılık su
  1 su bardağı sıvıyağ
  1 yumurta ( akı içine sarısı üzerine )
  4 yemek kaşığı toz şeker
  1 tatlı kaşığı tuz
  1 paket yaş maya
  Aldığı kadar un

ARALARINA SÜRMEK İÇİN:

Oda ısısında yumuşak margarin

YAPILIŞI:

Bütün malzemelerle yumuşak hamur yoğrulur.30 dk dinlendirilir.Mandalina büyüklüğünde bezeler yapılır pasta tabağı büyüklüğünde merdaneyle açılır.
Üzerne margarin sürülür.rulo yapılr.iki elimizle tezgah üzerine uzatılır karşılıklı iki uç tutulur ve burulur hamur birleştirilirTepsiye dizilir. Yumurta sarısı sürülür.Tepside de 15-20 dk daha mayalandırılır.Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirilir..
Not:Ben yarım ölçü yaptım.Hamur bereketli bir hamur Ben fazla büyük yapmadım 15 adet çıktı....

AFİYET OLSUN......

13 yorum:

  1. çok güzel görünüyorlar, şurdan bir kaç tane alabilseydim şimdi :))
    Ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  2. Süperler,ellerinize sağlık..Olsada sabah kahvaltımızı bu nefis simitlerle yapsak..:]]]

    YanıtlaSil
  3. en yapımı simit gibi..çok begendim, ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  4. Harika görünüyorlar. Ellerinize sağlık,
    Sevgiler,

    YanıtlaSil
  5. ellerine sağlık semacım tam çay yareni olmuş sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  6. gecenin bu saatinde bu görüntüler bana hiç iyi gelmedi.yorumun ardından mutfak ziyareti şart oldu.çok lezzetli ve iştah açıcı görünüyor.ellerinize sağlık ve sevgiler..

    YanıtlaSil
  7. Hmmmm... müthiş gerçekten ellerinize sağlık yaptım denedim süper oluyo

    YanıtlaSil
  8. hımm tamda mayalı tarifler araken süper gözüküyor kaynanam arkadaşlarını davet edecekti denicem inş başarılar

    YanıtlaSil

Bana ayırdığınız zaman icin teşekkür ederim.
Sevgili ziyaretçi şayet google hesabınız yoksa yorumlama biçimi isimli kutucuktaki anonim ayarını seçerek sizde yorum bırakabilirsiniz sevgilerimle.

Bunlarda İlginizi Çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...