21 Ekim 2013 Pazartesi

KIBRIS TATLISI




KIBRIS TATLISI


  Malzemeler:
4 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı hindistan cevizi
1 çay bardağı dövülmüş ceviz
1.5 su bardağı galeta unu
1 paket kabartma tozu

Şerbeti için:
1.5 su bardağı toz şeker
2,5 su bardağı su
1 dilim limon

Muhallebisi İçin:
3 su bardağı süt
2 yemek kaşığı tepeleme nişasta
3.5 yemek kaşığı toz şeker
Yarım paket sade toz krem şanti

Yapılışı:
Bir tencereye toz krem şanti hariç tüm mazlemeler konur sürekli karıştırılarak pişirilir.
Soğuduğu zaman toz krem şanti eklenir mikser yardımıyla karıştırılır,3-4 dakika çırplır.
Diğer tarafta şerbet kaynatılır ve soğutulur.

Yumurta ve şeker çırpılır.
Ardından diğer malzemeler ilave edilir karıştırılr.
En son galeta unu ve kabartma tozu eklenirçırpılır.
180 derece önceden ısıtılmış fırında pişirilir.
Tatlı fırından çıkınca soğuk şerbet üzerine gezdirilir.
Üzerine muhallebisi dökülür.
Soğuduktan sonra servis edilir.

http://semadanlezzetler.blogspot.com/
Afiyet Olsun...

12 yorum:

  1. Semacım ellerine sağlık,nefis olmuş..SEVGİLERİMLE..

    YanıtlaSil
  2. Ben bu tatlının kremasız olarak yapıyorum
    Kıbrıs tatlısı olduğunu bilmiyordum
    Ellerinize sağlık
    Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  3. Elinize sağlık çok seviyorum bu tatlıyı.bende bu bayram yaptım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim sizinde elinize sağlık Zeliha hanım..

      Sil
  4. oo görüntü süper ellerine sağlık canım.sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. denemek istediklerim arasında, eline sağlık.

    YanıtlaSil
  6. sema hanimcim enfes görünüyor...Ellerinize saglik
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  7. bu ytatlıyı cok gordum ama denemedım artık bende yapmalıyım elıne sağlık

    YanıtlaSil

Bana ayırdığınız zaman icin teşekkür ederim.
Sevgili ziyaretçi şayet google hesabınız yoksa yorumlama biçimi isimli kutucuktaki anonim ayarını seçerek sizde yorum bırakabilirsiniz sevgilerimle.

Bunlarda İlginizi Çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...