11 Ekim 2013 Cuma

ÇİKOLATALI PASTA

ÇİKOLATALI PASTA

MALZEMELER:

1 Adet kakaolu iki katlı hazır pandispanya

ISLATMAK İÇİN:

1su bardağından 1 parmak eksik süt
1 tatlı kaşığı şeker

KREMASI:

4 Su bardağı süt
1 yemek kaşığı mısır nişastası
2 yemek kaşığı buğday nişastası
2 yemek kaşığı un
1 çay bardağı toz şeker
1 yumurta sarısı

**************

1 paket hazır sıvı krema
1 çay bardağı (ince belli)damla çikolata
1 tatlı kaşığı kakao
1,5 yemek kaşığı pudra şekeri

YAPILIŞI:

Önce kremayı pişirin. Bunun için tencereye süt,yumurta sarısı ,şeker,un ve nişastayı alıp karıştırarak pişirin.
Ocaktan aldığınız kremayı ılıtın , Başka bir kapta kremayı mikserle 4-5dk çırpın. çikolatayı,benmari usülü eritin ılımış muhallebiye çırptığımız kremayıerittiğimiz çikolatayı ,kakaoyu, pudra şekerini koyup mikserle karıştırın. Buzdolabında yarım saat kadar bekletin.
Pandispanyayı tek katını ıslatma şurubunun yarısıyla ıslatın . Üzerine kremanın bir kısmını yayın En üste ikinci pandispanyayı ıslatıp kapatın. ve pandipanyanın her tarafını kalan kremayla sıvayıp dilediğiz şekilde süsleyin.
Dolaba kaldırıp en az 3-4 saat dinlendirin.

AFİYET OLSUN.....

12 yorum:

  1. ellerine sağlık ve de iyi bayramlar

    YanıtlaSil
  2. Ellerinize sağlık çok güzel gözüküyor:)

    YanıtlaSil
  3. mm ellerine sağlık Semacım.Canım çekti valla:)

    YanıtlaSil
  4. Çok pratik bir pasta olmuş,ellerine sağlık..Semacım..

    YanıtlaSil
  5. Of of of nasıl güzel görünüyor... ellerinesaglik... hemen takibe alıyorum bu blogu :)

    YanıtlaSil
  6. çok şık ve güzel bir pasta olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  7. http://pinarintarifdefteri.blogspot.com/canım elllerıne sağlık.

    YanıtlaSil

Bana ayırdığınız zaman icin teşekkür ederim.
Sevgili ziyaretçi şayet google hesabınız yoksa yorumlama biçimi isimli kutucuktaki anonim ayarını seçerek sizde yorum bırakabilirsiniz sevgilerimle.

Bunlarda İlginizi Çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...