15 Eylül 2013 Pazar

ZEYTİNLİ AÇMA


ZEYTİNLİ AÇMA 


MALZEMELER:
1,5 su bardağı ılıkl su
1çay bardğı sıvıyağ
2 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1yemek kaşığı aktif kuru maya
Aldığı kadar un

İÇİNE :

Ayıklanmış siyah zeytin

ÜZERİNE:
1 Yumurta

ARASINA SÜRMEK İÇİN:
Eritilmiş tereyağ

YAPILIŞI:
Tüm malzemelerle yumuşak bir hamur yoğrulur.Yarım saat ılık bir ortamda mayalandırılır.Hamur bezelere ayrılır.Pasta tabağı büyüklüğünde merdane yardımıyla açılır.
Üzerine tereyağ sürülür.Ayıklanmış doğranmış zeytin serpilir.Rulo yapılır.her iki uçta içe doğru kıvrılır,tepsiye dizilir .Yarım saatte tepside mayalandırılır.üzerine yumurta sürülüp arzu edilirse ayçekirdeğide serpilerek önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirilir.

AFİYET OLSUN....

17 yorum:

  1. ellerinize saglık çok lezzetli görünüyor

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim.Hoş geldiniz bloğuma sevgilerimle..:)

    YanıtlaSil
  3. Canım arkadaşım yine döktürmüşsün. Ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  4. Gülşah Hanım15 Eylül 2013 15:42

    Zeytinli poğaçaya bayılırım, ellerinize sağlık Sema Hanım.

    YanıtlaSil
  5. Ellerine sağlık Şekercik..:)

    YanıtlaSil
  6. şeklide çok hoş olmuş, eline sağlık.

    YanıtlaSil
  7. çok şık sunumlu güzel ve lezzetlibir poğaça olmuş.ellerine sağlık canım.sevgiler.

    YanıtlaSil
  8. Oh oh mis valla.kokusu geldi sanki:)ellerine sağlık Semacım...

    YanıtlaSil
  9. seklı ne guzel olmus elıne sağlık

    YanıtlaSil

Bana ayırdığınız zaman icin teşekkür ederim.
Sevgili ziyaretçi şayet google hesabınız yoksa yorumlama biçimi isimli kutucuktaki anonim ayarını seçerek sizde yorum bırakabilirsiniz sevgilerimle.

Bunlarda İlginizi Çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...