8 Eylül 2013 Pazar

TAHİNLİ ÇÖREK

                                             TAHİNLİ ÇÖREĞİN YAPIM AŞAMALARI

Tahinli çöreği sevmeyen yoktur sanırım Pastahanelerde satılan içi tel tel  lezzetli çörekler vardır ya işte bu tarif tamda öyle...Daha önce çok tahinli çörek  yaptım ve başkalarındanda yedim lezzet vardı ama yumuşaktı.Benim yaptıklarımda öyle oluyordu  Bu tarif yaptığım en güzel tahinli çörek..Sadece  püf noktası ruloları uzatırken burarak yuvarlayarak uzatmak
Denemenizi öneririm arkadaşlar.Hayırlı pazarlar sevgilerimle.
Tarifimizde Şöyle

TAHİNLİ ÇÖREK


MALZEMELER:
75 gr oda ısısında tereyağ
3 çay bardağı ılık süt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1yemek kaşığı aktif kuru maya
1 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı toz şeker
Aldığı kadar un

İÇİ İÇİN:
1,5 su bardağı bardağı) tahin
Yarım su bardağından biraz fazla toz şeker

ÜZERİNE:
1 Yumurta sarısı
Susam

YAPILIŞI:
Tüm hamur malzemeleriyle ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun iyice 5-6 dk daha yoğurun. Üzerini kapatıp oda sıcaklığında 40-50 dakika mayalandırın. Tahin ve toz şekeri mikser ile 2 dakika çırpın. Mayalanan hamuru hafif unlanmış tezgahta tekrar yoğurun ve 12 eşit bezeye bölün ve yuvarlayın. Her birini 2-3 mm kalınlığında yuvarlak açıp üzerine tahin-şeker karışımından sürün ve rulo şeklinde sarın. Bütün hamurları bu şekilde hazırladıktan sonra, üzerlerini kapatın ve 30 dakika daha bekletin. Bekletme süresi sonunda yuvarlayarak bu parçaları mümkün olduğunca ince şekilde uzatın. Daha sonra bir ucunu sabit tutarak kendi etrafında döndürerek çörek şekli verin.Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam serpin ve 200 derece fırında  pişirin.

AFİYET OLSUN...


20 yorum:

  1. HIm ellerine sağlık canım. Nasıl güzel yapıyorsun yahu.
    Ben en iyisi her gün size geleyim :)
    Öpüyorum....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gel canım gel ne güzel olur teşekkürler canım benim <3

      Sil
  2. Merhaba Canımm

    Öncelikle bloğuma bıraktığın yorum için teşekkür ederim.

    Sonrasında hayırlı pazarlar dilerim.

    Tahinli çöreğe bayılırım ve sende çok güzel yapmışsın görüntüsünden belli.

    Ellerine sağlık canım bir dilim alıyorum.

    Kocaman sevgilerimle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler.hoş geldiniz.sevgiler

      Sil
  3. En sevdiğim tahinli çörekk bayılırım çokta güzel yapmışınız ellerinize sağlık :))

    YanıtlaSil
  4. hımmm çok severim tahinli lezzetleri canım.ellerine sağlık.nefis olmuş.sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canım sevgiler

      Sil
  5. En sevdiklerimdendir. Biz Bursa'lılar her boyunu yaparız
    Ellerine sağlık
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  6. elıne sağlık hep hazır aldım artık bende yapabılırım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Selma yap benide çağır :)

      Sil
  7. Çok severim, geçen annemde bu taritten yaptı çok güzel oldu..:)

    YanıtlaSil
  8. Çok Lezzetli olur.Ellerinize sağlık güzel gözüküyorlar. Bloğuma bıraktığınız güzel mesaj için teşekür ederim.

    YanıtlaSil
  9. ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  10. Tam benlik olmuş ablacım.Ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  11. Yanıtlar
    1. Bloğuma hoş geldiniz .200 derece fırında ayrıca da çoook teşekkür ederim yazmayı unutmuşum sevgilerimle :)

      Sil
  12. Ellerinize saglik cok guzel gorunuyo:-)bugun de ben yapicam

    YanıtlaSil

Bana ayırdığınız zaman icin teşekkür ederim Allah c.c. Razı olsun.
Sevgili ziyaretçi şayet google hesabınız yoksa yorumlama biçimi isimli kutucuktaki anonim ayarını seçerek sizde yorum bırakabilirsiniz sevgilerimle.

Bunlarda İlginizi Çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...