24 Eylül 2013 Salı

ŞERİTLİ BURMA AÇMA





✿✿ŞERİTLİ BURMA AÇMA✿✿


MALZEMELER:

2 su bardağı süt (ılık olacak)
1 çay bardağı sıvıyağ
2 yumurta (birinin sarısı ayrılacak)
1.5 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket instant maya
Aldığı kadar un

ARASINA SÜRMEK İÇİN:

125 gr yumuşak tereyağı yada margarin

YAPILIŞI:

Bütün malzemelerle hamurumuzu yoğurup 15-20 dk mayalandırın.
Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar alıp, merdaneyle uzunlamasına açın.
Hamuru uzunlamasına bıçakla baştan sona kadar yarım cm. aralıklarla kesin. Üzerine oda sıcaklığında yumuşamış tereyağından sürün.
Bir köşesinden başlayarak çaprazlama olarak hamuru rulo yapın ve kendi etrafında döndürün. Bir ucu hamurun altına sıkıştırın.
Açmaların üzerine yumurta sarısı sürüp, susam serpin. 30 dakika tepside mayalandırın.Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin.

AFİYET OLSUN...


30 yorum:

  1. ellerine sağlık canım görünüyor yumuşacıkda puf puf olmuş belli görüntüsünden,mis kokusu buraya kadar geldi :)

    YanıtlaSil
  2. Hazırlar gibi maşallah elinize sağlık

    YanıtlaSil
  3. ellerine sağlık Semacım.Bunu bir ara ben de yaptım ama sanki biraz kuru oldu gibi geldi bana.Yani istediğim yumuşaklıkta olmadı.O kesilen yerler pişerken daha bir ayrılıyo ya hani işte o kenarlar yani ayrılan yerler biraz kuru oluyor.Ay umarım anlatabilmişimdir.Burdan da anlatmak pek zor oluyo:)Lezzeti iyi ama niyeyse ben o kısmına takıldım.Seninki nasıl oldu.Gevreklik değil bence o yaa,daha başka bişey,Çok kesik olduğundan kuruyor bence.Benim fikrim canım.Emek vermişsin,ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canım. Benim ikinci yapışım Şulecim bana kuru gelmedi hem gevreklik hem yumuşaklık ikiside vardı .Biz çok sevdik .Senin neden kuru oldu acaba mayayla ilgili bir sıkıntı yaşadın sanırım.Sevgilerimle...

      Sil
    2. Bilmiyorum olabilir mi,ben de kuru maya kullanmıştım.Zaten bütün hamur işlerime kuru maya kullanıyorum ben .Bişkekte yaş maya yok zaten.Amaaan neyse,bi kere tutmadı ya bende, öyle gider heralde :) canımsın...sevgiler...

      Sil
  4. Ellerinize sağlık,tam acıkmaya yüz tutmuş şu saatlerde canım çekti valla :))

    YanıtlaSil
  5. Çok güzel görünüyorlar eline sağlık

    YanıtlaSil
  6. ellerine sağlık şekli çok hoş olmuş. eminim lezzeti de harikadır. sevgiler.

    YanıtlaSil
  7. ellerine sağlık canım gerçekten şekil güzel oluyor bende daha önce yapmıştım

    YanıtlaSil
  8. Elinize sağlık.Çok güzel yaptım çok lezzetli oldu çocuklarım çok sevdi selamlar

    YanıtlaSil
  9. Elinize sağlık.afiyet olsun çok memnun oldum selam ve sevgiler..

    YanıtlaSil
  10. Çok güzel bir görüntü olmuş eminim lezzetide çok güzeldir.Ellerinize sağlık.Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Mehtap hanım .Hoş geldiniz..sevgiler.

      Sil
  11. Çok hoş görünüyor geçketen ellerine sağlık canım.. Şeklinede bayıldım birdahaki poaça yapışımda denenecek bu şekil :))
    Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Ayşegül hanımcım hoş geldiniz.sevgilerimle..

      Sil
  12. şeki cok guzel olmus deneyeceğım elıne sağlık

    YanıtlaSil
  13. sema hanım cıgım sizi takip etmeye basladım ellerinize saglık hepsi mükemmel fırsatım olmadı lakin şimdi gezdim ve sizi takip ediyorum saygılarımla

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Emine hanım.Hoş geldiniz.sevgi ve saygılar..

      Sil
  14. sema hanım cıgım sizi takip etmeye basladım ellerinize saglık hepsi mükemmel fırsatım olmadı lakin şimdi gezdim ve sizi takip ediyorum saygılarımla

    YanıtlaSil
  15. deneyeceğim tarifi sevdim
    görüntü de süper
    teşekkürler

    YanıtlaSil

Bana ayırdığınız zaman icin teşekkür ederim.
Sevgili ziyaretçi şayet google hesabınız yoksa yorumlama biçimi isimli kutucuktaki anonim ayarını seçerek sizde yorum bırakabilirsiniz sevgilerimle.

Bunlarda İlginizi Çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...