11 Haziran 2013 Salı

SUCUKLU AÇMA



MALZEMELER:
1 su bardağı süt
2 yemek kaşığı aktif kuru maya  
1 su bardağı ılık su
1 su bardağından 1 parmak eksik sıvıyağ
  1 paket kabartma tozu
 3 yemek kaşığı  toz şeker

 1  tatlı kaşığı tuz  
Aldığı kadar un
 1 yumurta akı içine sarısı üzerlerine

YAĞLAMAK İÇİN:Oda ısısında margarin

İÇ HARCI:Rendelenmiş sucuk
  YAPILIŞI:
Bir su bardağı ılık suda  mayayı eritin..Un hariç bütün malzemeleri  kabımıza alıp karıştıralım.Daha sonra aldığı kadar unla kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuralım.Bir saat kadar mayalandıralım..Mayalandıktan sonra 18 bezeye bölüp yuvarlıyalım..Unladığımız tezgahta merdaneyle pasta tabağı büyüklüğünde açıp 1 çay kaşığı kadar yumuşak margarini üzerine sürelim.Rendelediğimiz sucuğu her tarafına gelecek şekilde serpelim..Rulo yapıp,biraz uzatıp kendi etrafında dolayalım.. Pişirme kağıdı serdiğimiz tepsimize dizelim.Tepsidede en az yarım saat mayalandırıp,üzerlerine yumurta sarısı sürüp 200 Derece fırında kızarıncaya kadar pişirelim..

AFİYET OLSUN..

6 yorum:

  1. Ellerine sağlık şekerparem pek güzel olmuş :))

    YanıtlaSil
  2. Ellerinize sağlık nefis görünüyor. Bloğunuzu takibe aldım bana da beklerim. Sevgilerimle,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim bende sizi takipteyim Selda hanımcığım sevgiler

      Sil
  3. Elinize sağlık denedim ve çok beğendim teşekkür ederim tarif için..

    YanıtlaSil
  4. Teşekkür ederim Melahat hanım afiyet olsun

    YanıtlaSil

Bana ayırdığınız zaman icin teşekkür ederim.
Sevgili ziyaretçi şayet google hesabınız yoksa yorumlama biçimi isimli kutucuktaki anonim ayarını seçerek sizde yorum bırakabilirsiniz sevgilerimle.

Bunlarda İlginizi Çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...