17 Haziran 2013 Pazartesi

KIYMALI KATLI BÖREK

KIYMALI KATLI BÖREK
Malzemer:
1 Su bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yumurta
1 çay bardağı su
Yarım çay bardağı sirke
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un

Ara katlar için:
Buğday nişastası

İç harcı için:
300 gr kıyma
3 adet kuru soğan
1 tutam maydanoz
Tuz, karabiber,sıvıyağ

YAPILIŞI.
Önce yeteri kadar sıvıyağda küp,küp doğranmış soğanları 3-4 dk çeviriyoruz,Ardından kıymamızı ilave ediyoruz suyunu salıp çekinceye kadar kavuruyoruz.tuzunu karabiberini ve ince kıyım maydanozları katıp
altını kapatıyoruz.soğumaya bırakıyoruz.
Süt,sıvıyağ,su,yumurtayı iyice karıştırıp,sirke,tuz ve  azar azar un ilavesiyle kulak memesinden biraz sert bir hamur yoğuruyoruz.Hamuru rulo yapıp 20 bezeye bölüyoruz. Un yardımıyla pasta tabağı büyüklüğünde açıyoruz.Aralarına nişasta serpip 5' erli grup yapıp nişasta yardımıyla açabildiğimiz kadar ince açıp,üzerine harcımızı koyup rulo yapıyoruz .2-3 parmak genişliğinde kesip üzerine yumurta sürüp ,yağlanmış tepsiye diziyoruz.
Önceden ısınmış 200 derece fırında kızarıncaya kadar pişiriyoruz

Afiyet Olsun.

8 yorum:

  1. Ellerinize sağlık çok güzel görünüyorlar.

    YanıtlaSil
  2. ellerine sağlık bu akşam bende hemen hemen aynı tarifle bir hamur yoğurup açma börek yaptım beklerim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim.Sizinde elinize sağlık .Tabikide gelirim.:)

      Sil
  3. elıne sağlık hamur malzemesınde herhangı bır kabartma malzemesı yokmu sevgıler

    YanıtlaSil
  4. Teşekkür ederim.Yok Selma hanımcım sevgiler..

    YanıtlaSil
  5. Çok güzel görünüyor .ellerine sağlık.

    YanıtlaSil

Bana ayırdığınız zaman icin teşekkür ederim.
Sevgili ziyaretçi şayet google hesabınız yoksa yorumlama biçimi isimli kutucuktaki anonim ayarını seçerek sizde yorum bırakabilirsiniz sevgilerimle.

Bunlarda İlginizi Çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...