14 Nisan 2013 Pazar

KAKAOLU RULO PASTA

KAKAOLU RULO PASTA

Pandispanyası için:
3 adet yumurta
1 buçuk çay bardağı şeker
Yarım çay bardağı su


1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı nişasta
2 çorba kaşığı kakao
2,5 çay bardağı un

Krema için:
3 su bardagi sut
2 yemek kasigi un (tepeleme)
1yemek kaşığı nişasta (tepeleme)
Yarım su bardagi seker
1 paket kremşanti
Yarim cay bardagi süt(kremsanti icin)

Kremanın Yapılış:
Süt,seker,un nişasta hepsini tencereye koyup karıştırarak pisirp.iyice sogutalım.
Kremşantiyi soguk sutle çırpıp hazırladığımız kremanin içine koyup hepsini birlikte mikserle tekrar çırpalım.
Pandispanya malzemelerini un nişasta ve kabartma tozu hariç önce yumurta ve şeker iyice köpürene kadar iyice çırpın kabartma tozunu nişastayı una eleyip katın,ilave edin karıştırın.Kekten akışkan kıvamda olacak yağlı kağıt serilmiş büyü boy fırın tepsisine karışımı boşaltın Isıtılmış 200 dr lik fırında 7-9 dk arası pişirin, fırından çıkarır çıkarmaz yağlı kağıtla birlikte rulo yapın, üzerine nemli bez örtün kek soğuduktan sonra rulonuzu açıp kremanın bir kısmını üzerine yayın, Dilerseniz ( Kremanın üzerine dilediğiniz meyveden koyabilrsiniz.)tekrar rulo yapın,kalan kremayla üzerini sıvayın 3-4 saaat dolapta bekletip servis yapın.

AFİYET OLSUN....

10 yorum:

  1. Elinize sağlık mükemmel bir pasta teşekür ederiz tarife

    YanıtlaSil
  2. çok güzel bir pasta olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. ellerinize sağlık.hem pratik hem lezzetli.harika görünüyor.sevgiler
    ''Belki de her okuduğun romanda
    kahraman olursun..
    Ama en çok kendi hikayende yorulursun.. ''
    | P. Somerson. |

    YanıtlaSil
  4. harika olmuş, eline sağlık.

    YanıtlaSil
  5. cnm pasta istiyorrrrrrr:)))

    YanıtlaSil

Bana ayırdığınız zaman icin teşekkür ederim.
Sevgili ziyaretçi şayet google hesabınız yoksa yorumlama biçimi isimli kutucuktaki anonim ayarını seçerek sizde yorum bırakabilirsiniz sevgilerimle.

Bunlarda İlginizi Çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...