29 Mart 2013 Cuma

TAHİNLİ AÇMA





Arkadaşlar buzluk poğaçasının dışının  gevrekliği ve lezzeti çok hoşuma gitmişti tahinli çörek yaparsam öylede güzel olacağını düşünerek hamurda bazı değişiklikler yaparak onun yapılışında bir çörek yaptım ve dışı ve içi çıtır bir çörek oldu tavsiye ederim.

TAHİNLİ AÇMA

MALZEMELER:
1,5 su bardağı ılık süt
Yarım su bardağı sıvıyağ
Yarım paket yaş maya
1tatlı kaşığı toz şeker
Yarım çay kaşığı tuz
Aldığı kadar un

ÜZERİNE:
1 yumurta

İÇİNE:
Tahin
Toz şeker
HAMURU YAĞLAMAK İÇİN:
1 Yemek kaşığı oda ısısında margarin
YAPILIŞI:
Tüm malzemelerle kulak memesi kıvamınada bir hamur yoğuralım.
Bekletmeden hamuru dörde bölüp yuvarlayalım  elimizle ilk bezeyi  kare olacak şekilde pasta tabağı boyutunda açalım margarinin yarısını üzerine sürelim ikinci bezeyi açalım üzerine koyalım
Diğer iki bezeyide aynı şekilde yapıp ikili guruplayalım.
Buzluğa koyalım   donduralım  çöreklerimizi hazırlamadan önce çözdürelim buzu çözülünce açıldığı kadar açıp büyütelim ikiye keselim üzerini tahin sürüp bolca toz şeker serpelim rulo şeklinde saralım ve esnetip uzatalım 20-25 santim boyutunda kesip kendi etrafında saralım diğer parçayı ve diğer hamuruda aynı  şekilde yapalım üzerine yumurta sürüp hiç bekletmeden soğuk 200 derece fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirelim.

AFİYET OLSUN....

2 yorum:

Bana ayırdığınız zaman icin teşekkür ederim.
Sevgili ziyaretçi şayet google hesabınız yoksa yorumlama biçimi isimli kutucuktaki anonim ayarını seçerek sizde yorum bırakabilirsiniz sevgilerimle.

Bunlarda İlginizi Çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...