6 Nisan 2013 Cumartesi

PEYNİRLİ AÇMA PİZZA

PEYNİRLİ AÇMA PİZZA

Malzemeler:
  1 paket ınstant maya
  1 çay bardağı sıvıyağ
  1 çay bardağı süt

  1 yumurta
  1 çorba kaşığı şeker
  1 tatlı kaşığı tuz
  Aldığı kadar Ilık su
  4 su bardağı un

Ara kat için:
  2 çorba kaşığı tereyağ

Üzeri için:
  50 gr kaşar rendesi
  150 gr beyaz peynir
  Domates,yeşil biber

Üzeri için:
  Yumurta sarısı

Yapılışı:
Un hamur yoğurma kabına alınır ortası açılır ılık süt ve maya eklenir karıştırılır.
Üzerine sıvı yağ,yumurta,tuz,şeker ve ılık su eklenerek kulak memesi
yumuşaklığında bir hamur hazırlanır yarım saat mayalandırılır.
Mayalanan hamur bezelere bölünür
Bezelerin üzerine birer çay kaşığı yumuşak tereyağ konur ve ince açılır
Açılan hamur rulo sarılır hamurun bir ucundan kıvırıp yuvarlak hale getirilir.
Kenarlar yüksek kalacak şekilde ortası çukurlaştırılır fırın tepsisine alınır.
Üzerine yumurta sarısı sürülür.
Tabana rendelenmiş beyaz peynir üzerine kaşar rendesi ve dilimlenmiş
domates ve yeşil biber yerleştirilir 15 dakika tepsi mayası yapılır.
Önceden ısıtılmış 190 dereceli fırında açma pizzalar pişirilir

AFİYET OLSUN..

2 yorum:

Bana ayırdığınız zaman icin teşekkür ederim.
Sevgili ziyaretçi şayet google hesabınız yoksa yorumlama biçimi isimli kutucuktaki anonim ayarını seçerek sizde yorum bırakabilirsiniz sevgilerimle.

Bunlarda İlginizi Çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...