20 Mart 2013 Çarşamba

MİDYE BÖREK

Midye Börek

Malzemeler
3 yumurta sarısı[1'i üzerine]
2 kahve fincanı ılık su
2 kahve fncanı yoğurt
2 kahve fincanı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
125 gram erimiş margarin
250 gram beyaz peynir

Yapılışı
Yoğurma kabına önce sıvı malzemeleri alalım yavaş yavaş un ekleyerek yoğuralım. Hamuru yarım saat dinlendirelim.
Dinlendirdiğimiz hamuru 4 eşit parçaya bölelim.
Her bir parçayı olabildiğince ince açalım.
Üzerine erimiş margarini sürelim. Diğer hamurları da aynı şekilde incecik açalım, aralarına margarin sürerek üst üste koyalım.
Dört kat olan bu hamuru sıkı bir rulo şeklinde saralım ve buzdolabında yarım saat bekletelim.
Sonra da rulomuzu bir parmak kalınlığında keselim ve kestiğimiz her parçayı kesilen yönde açalım. Arasına peynirimizi koyarak poğaça gibi katlayalım.
Üzerine yumurta sarısı sürerek 200 derecede kızarıncaya kadar pişirelim.

Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bana ayırdığınız zaman icin teşekkür ederim.
Sevgili ziyaretçi şayet google hesabınız yoksa yorumlama biçimi isimli kutucuktaki anonim ayarını seçerek sizde yorum bırakabilirsiniz sevgilerimle.

Bunlarda İlginizi Çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...