17 Mart 2013 Pazar

LORLU AÇMA

LORLU AÇMA

MALZEMELER:


*1 çay b. süt
*1 çay b. su
*1 çay b. sıvıyağ


*yarım pk. yaş maya
*1 çorba k. toz şeker
*1 tatlı k. tuz
*1 yumurta (Akı içine sarısı üzerine)
*Aldığı kadar un

HAMURU YAĞLAMAK İÇİN:

*2 çorba k. tereyağı veya margarin (Oda ısısında)


İÇ HARCI İÇİN:

*Lor peyniri

YAPILIŞI:

Yaş mayayı. Süt, sıvıyağ, su ve 1 yumurtanın akını Bir kaba koyup önce sıvıları karıştırıyoruz. Toz şeker ve tuzu katıyoruz Mayayı iyice eritiyoruz. İyice karıştıktan sonra unuda katarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuruyoruz.
Mayalanması için dinlendiriyoruz.( 30 dk ) Mayalandıktan sonra 16 eşit bezeye bölüyoruz. Merdane ile tatlı tabağı büyüklüğünde açıyoruz.
Açtığımız hamurların üzerine yağ sürüyoruz. Lor koyup rulo yapıyoruz. Elimizle uç kısımlarından hafif bir şekilde çekip biraz büyütüyoruz. S şekli verip Üzerine yumurta sarısı sürüyoruz.Fırın tepsisine diziyoruz. Biraz daha mayalandırıyoruz.önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişiriyoruz...


AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bana ayırdığınız zaman icin teşekkür ederim.
Sevgili ziyaretçi şayet google hesabınız yoksa yorumlama biçimi isimli kutucuktaki anonim ayarını seçerek sizde yorum bırakabilirsiniz sevgilerimle.

Bunlarda İlginizi Çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...