18 Mart 2013 Pazartesi

LEOPAR DESENLİ POĞAÇA

LEOPAR DESENLİ POĞAÇA (EKMEK)


MALZEMELER:
HAMUR İÇİN:
1 yumurta
  1,5 su bardağı ılık süt
  1/2 su bardağı ılık su
  3 çorba kaşığı sıvıyağ

  2 çorba kaşığı şeker 
 2 tatlı kaşığı tuz
  1,5 yemek kaşığı kuru maya
  Aldığı kadar un

ÜZERİNE:
  1 su bardağı ılık su
  1 yemek kaşığı kuru maya
1,5 çorba kaşığı şeker
  1/2 çay kaşığı tuz
  2 çorba kaşığı sıvıyağ
  1,5 su bardağı pirinç unu

YAPILIŞI:
Hamuru tüm malzemeyle Yavaş yavaş un ilavesiyle yumuşak ve çok hafif ele yapışan bir hamur olacak şekiilde yoğurun.Hamurun .üzerini hafif nemli bir mutfak bezi veya havlusuyla kapatıp,mayalandırın.
Hamurunuz iki katına ulaşıncaya kadar mayalayın. Üzerlerine süreceğiniz bulamacı hazırlamak için çukur bir kasenin içinde pirinç unu, tuz, şeker ve mayayı karıştırın. Su ve sıvıyağı ilave ederek bir bulamaç hazırlayın. 10 dakika mayalanmak üzere bekletin.
Hazırladığınız hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp  yuvarlayın, üzerlerine hafif bastırarak yağlı kağıt  serilmiş tepsiye dizin.
Bulamacı bir  kaşık yardımıyla hamurların üzerine sürün (yarım cm kalınlığında ) Önceden ısınmış 180 derecede fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.

Ben yarısını beyaz peynirli olarak yaptım bezeleri elimde poğaça yapaacak gibi yassılaştırıp peynir koyup yuvarlayıp kapattığım yer alta gelecek şekilde tepsiye dizip bulamactan sürdüm.

AFİYET OLSUN...

1 yorum:

  1. ellerinize sağlık.paylaşımınız için teşekkürler

    YanıtlaSil

Bana ayırdığınız zaman icin teşekkür ederim.
Sevgili ziyaretçi şayet google hesabınız yoksa yorumlama biçimi isimli kutucuktaki anonim ayarını seçerek sizde yorum bırakabilirsiniz sevgilerimle.

Bunlarda İlginizi Çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...