30 Mart 2013 Cumartesi

KREMALI HAŞHAŞLI TATLI

KREMALI HAŞHAŞLI TATLI

MALZEMELER:
3 yumurta
1 bardak toz şeker
1 bardak süt
1 bardak irmik
1 bardak un
1 su bardağı çiçek yağı
1 bardak mavi haşhaş
1 bardak hindistan cevizi
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

ŞERBETİ İÇİN:
1.5 bardak toz şeker
2 bardak su
1 yemek kaşığı limon suyu

KREMASI İÇİN:
1 paket pasta kreması
1 paket kremşanti
2 bardak süt

YAPILIŞI

Yumurta ve şeker çırpılır ardından kalan malzemelerde eklenir çırpılır.Dikdörtgen büyük borrcam tepsiye dökülür 180 derece fırında pişirilir ve soğumaya bırakılır.Şerbet için malzemeler bir tencereye alınır,kaynatılır ve tatlımız soğukken sıcak sıcak üstüne dökülür.Tamamen soğuyunca 2 bardak sütle çırpılmış pasta kreması ve kremşanti üstüne sıvanır1 kaç saat bekletildikten sonra servis edilir...

AFİYET OLSUN..

7 yorum:

  1. Ellerine sağlık çok severek yediğim bir tatlı sevgiler:)

    YanıtlaSil
  2. daha önce 1-2 kere tadına baktığım ama benim henüz denemediğim bir tatlı.Sizinki çok güzel gözüküyor, elinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  3. Mmmm nefiss daha 2-3 gün önce denedim o kadar güzelki kelimelere dökülemez ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  4. favori sevdiğim tatlılar ısrarla tavsiye ederim malzemeler ağır gibi düşünülsede hafif ve hoş hele haşhaşlar kıtır kıtır harika ellerinize saglık

    YanıtlaSil

Bana ayırdığınız zaman icin teşekkür ederim.
Sevgili ziyaretçi şayet google hesabınız yoksa yorumlama biçimi isimli kutucuktaki anonim ayarını seçerek sizde yorum bırakabilirsiniz sevgilerimle.

Bunlarda İlginizi Çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...