17 Mart 2013 Pazar

KATMER POĞAÇA


KATMER POĞAÇA

MALZEMELER:

* 1 su bardağı süt
* 1 çay bardağı sıvıyağ
*1 yumurta [akı hamurun içine sarısı üstüne]
* Yarım paket yaş maya
* 1 tatlı kaşığı tuz
* 2 tatlı kaşığı şeker
* Aldığı kadar un

* Arasına sürmek için 100 gram kadar tereyağı veya margarin
[oda sıcaklığında yumuşamış]

HAZIRLANIŞI:

Yoğurma kabına ılık sütü şekeri ve mayayı ekleyip elinizle mayayı ezin.
10 dakika bekledikten sonra sıvı yağ,yumurta akı ve tuzu ilave edip karıştırın.
Unu yavaş yavaş ekleyip ele yapışmayan bir hamur yoğurun.
Hamurun mayalanmasını beklemeden 8 bezeye ayırın.
Her bezeyi tabak büyüklüğünde açıp üzerlerine yumuşamış margarinden sürüp üst üste koyun.
En üstekine yağ sürmeyin.
Üst üste koyduğunuz hamurları merdane yardımıyla açın.
Açtığınız hamuru sigara böreği sarar gibi 12 parçaya kesin.
Kestiğiniz parçaların geniş kısmına ezdiğiniz peynirden koyup rulo şeklinde sarın.
Tepsye alın.
Tepside yarım saat beklettikten sonra üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış fırına verin.

Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bana ayırdığınız zaman icin teşekkür ederim Allah c.c. Razı olsun.
Sevgili ziyaretçi şayet google hesabınız yoksa yorumlama biçimi isimli kutucuktaki anonim ayarını seçerek sizde yorum bırakabilirsiniz sevgilerimle.

Bunlarda İlginizi Çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...