17 Mart 2013 Pazar

ISPANAKLI KAPALI PİDE

       ISPANAKLI KAPALI PİDE            

HAMUR İÇİN:  
1yumurta akı
1 çay bardağı süt (ince belli )
2 çay bardağı ılık su
1 paket kuru maya (instant 10 gr)
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Alabildiği kadar un

İÇ HARCI İÇİN:
Ispanak
Lor
Tuz

ÜZERİ İÇİN:
1 yumurta sarısı
2 kaşık sıvı yağ

YAPILIŞI:

Bütün malzemeler karıştırılarak yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edilir. Üzeri kapatılarak yarım saat kadar dinlendirilir.İnce doğranmış ıspanak ve lor karıştırılır. Mayalanan hamur 14 beze haline getirilir.Hamur uzunlamasına incecik oval biçimde açılır. iç harcı 14 parçaya bölerek 1 parçası içine yayılır.sağdan soldan kayık olacak kapanacak şekilde kapatılır. Yağlı kağıt serili tepsiye yavaşça alınarak aralıklı dizilir.Üzerine yumurta sarısı ile yağ karışımı fırçayla sürülür.Önceden ısınmış 220 derece fırında pişirilir.servis yapılır.

AFİYET OLSUN.....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bana ayırdığınız zaman icin teşekkür ederim.
Sevgili ziyaretçi şayet google hesabınız yoksa yorumlama biçimi isimli kutucuktaki anonim ayarını seçerek sizde yorum bırakabilirsiniz sevgilerimle.

Bunlarda İlginizi Çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...