19 Mart 2013 Salı

ÇİĞ ( Çİ ) BÖREK

ÇİĞ ( Çİ ) BÖREK

Malzemeler:
1.5 su bardağı su
1 adet yumurta
1 çay kaşığı limon suyu
1.5 çay kaşığı tuz


2 yemek kaşığı sıvıyağ

 Aldığı kadar un 

İç malzemesi:
300 gr. orta yağlı kıyma
1 orta boy soğan
Karabiber, tuz
Yarım çay bardağı su
Kızartmak için: Sıvıyağ

Yapılışı
Hamur malzemeleriyle çok yumuşak olmayan bir hamur yoğurun.
Yarım saat kadar hamuru dinlendirin.
Diğer tarafta soğanı küçük küçük doğrayıp kıymaya ekleyin. Karabiber tuz ve suyu da ilave edip karıştırın.
Hamurdan küçük mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp yufkadan biraz daha kalın olarak küçük pasta tabağı büyüklüğünde açın. İç malzemesinden bir kaşık kadar alıp hamurun bir yarısına koyun. Diğer yarısını için üzerine kapatın.
  Bir tabak yardımıyla kenarlarını  kesin. Kızgın ve bol yağa börekleri atıp arkalı önlü kızartın.

Afiyet Olsun..

4 yorum:

  1. Ellerine saglik canim cok guzel gorunuyor kayinvalidemler cok yapiyorlar cokda severim canim cekti bu saatte:-) ben hic denemedim ama kendimde yapmak istiyorum birgun:-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim canım bende severim çok güzel oluyor inşaAllah yaparsın sevgiler.:)

      Sil
  2. Mmmmmmisss missss bak şimdi buna bayıldım ve canım çekti...
    Rahmetli anneannecim çok yapardı eskiden mümkünse bir tane rica ediyorum...
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil

Bana ayırdığınız zaman icin teşekkür ederim.
Sevgili ziyaretçi şayet google hesabınız yoksa yorumlama biçimi isimli kutucuktaki anonim ayarını seçerek sizde yorum bırakabilirsiniz sevgilerimle.

Bunlarda İlginizi Çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...