21 Mart 2013 Perşembe

Çerkez Mantısı

Çerkez Mantısı

Malzemeler:
3 su bardağı un
  1 su bardağı su
   1 adet yumurta

  1 tatlı kaşığı tepeleme tuz
1 yemek kaşığı sıvı yağ

İç harcı için
  4 adet orta boy patates
  1 adet büyük boy soğan
  Tuz ve karabiber

Üzeri için:
  Sıvı yağ
  Pul biber
Salça

Yapılışı
Un bir kapa alınır ortasına yumurta kırılır ve sıvı yağ eklenir karıştırılır.
Ardından tuzu ve suyu eklenir yoğurulur.Kulak memesinden biraz daha sert bir hamur elde edilir.
20 dk dinlendirilir.
Patates haşlanır soyulur ve çatalla ezilir..
Soğanlar küçük doğranır bir tencerede pempeleşinceye kadar pişirilir.
İçine ezilmiş patatesler tuz ve karabiber eklenir 1 kaç dakika daha ocakta çevirilir.
Ocaktan alınır.Dinlendirilmiş hamur 3 bölünür ve hamurlar açılır.
Su bardağıyla yuvalak şekilde kesilir ortalarına harç konur sarç örgüsü veya istenilen şeklinde kapatılır.
Hepsi kapatıldıktan sonra kaynar suda 10-15 dk haşlanır ve süzülür.

üzerine sarımsaklı yoğurt ilave edilir Pul biber yağ ve salça kızdırılır mantıların üzerine gezdirilir.
sıcak sıcak servis edilir..

Afiyet Olsun...

6 yorum:

  1. face arkadaşım blokda da takipteyim artık seni!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hoş geldin arkadaşım bloğunu izlemeye aldım senide izleyici olarak beklerim

      Sil
  2. görüntü muhteşem, canım çekti bak şimdi...:)

    YanıtlaSil
  3. Çok beğendim bu tarifi. Bu tarz hamur işlerine hiç hayır diyemem. Çok emek var canım bu site de.. ellerine, emeğine sağlık! :)

    YanıtlaSil

Bana ayırdığınız zaman icin teşekkür ederim.
Sevgili ziyaretçi şayet google hesabınız yoksa yorumlama biçimi isimli kutucuktaki anonim ayarını seçerek sizde yorum bırakabilirsiniz sevgilerimle.

Bunlarda İlginizi Çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...