16 Mart 2013 Cumartesi

MUHALLEBİLİ KURABİYE

MUHALLEBİLİ KURABİYE

Kurabiye için:
 250gr margarin/tereyağı
 3 yemek kaşığı kakao
  2 yemek kaşığı toz şeker
  1 çay bardağı yoğurt


  1 paket vanilya
  1 paket kabartma tozu
  1 çay bardağı sıvıyağ
  Aldığı kadar un

Muhallebisi için:
  2 su bardağı süt
  3 yemek kaşığı un
  1 yumurta sarısı
  1 yemek kaşığı tereyağı
  1 su bardağı toz şeker (ben daha az ilave ettim)
  1 paket vanilya
  2 yemek kaşığı hindistan cevizi

Yapılışı:
Muhallebi için yumurta sarısı ve şekeri çırpıp tencereye alın, un ve süt ekleyip karıştırarak pişirin.
Kaynamaya başlayınca hindistan cevizi, vanilya ve terayağı koyun. Yağ eriyene kadar kaynatın.
Hazırladığınız karışımı miksere alıp soğuyana kadar çırpın. Bir süre buzdolabında bekletin.
Kurabiye için margarin (oda ısısında), kakao, sıvıyağ, toz şeker yoğurt, vanilya ve kabartma tozunu karıştırın. Yavaş yavaş un ekleyerek yumuşak bir hamur yapın. Hamuru 20 dakika bekletin.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp merdaneyle yada avucunuzun içinde açın. Açtığınız hamurun içine 1 tatlı kaşığı muhallebi koyup hamuru top şekline getirin. Hamurun birleşme kısmı tepsiye gelecek şekilde dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin. Soğuduktan sonra servis yapın.


Afiyet Olsun....

2 yorum:

Bana ayırdığınız zaman icin teşekkür ederim.
Sevgili ziyaretçi şayet google hesabınız yoksa yorumlama biçimi isimli kutucuktaki anonim ayarını seçerek sizde yorum bırakabilirsiniz sevgilerimle.

Bunlarda İlginizi Çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...